Meldpunt Schuldhulpverlening Almere

Ombudsteam RoodGroen

Het Meldpunt Schuldhulpverlening Almere wordt ondersteund door het Ombudsteam RoodGroen. Dit Ombudsteam is opgericht als een samenwerking van de Almeerse afdelingen van de PvdA en Groenlinks. Onze ondersteuning in het Ombudsteam staat boven de partijen!!!

Het Ombudsteam handelt zelfstandig bij de ondersteuning van bewoners van Almere, dus onafhankelijk van de politieke banden.

Het doel is om mensen te ondersteunen die klem raken tussen verschillende regels, de weg niet kunnen vinden naar de juiste hulp.

Het Ombudsteam zal zelf meestal geen uitvoerende taken in de hulpverlening op zich nemen, maar helpen om de juiste hulpverlening te vinden, of deuren te openen.

Veel bewoners die wij ondersteunen hebben te maken met schulden. Daarom past dit Meldpunt Schuldhulpverlening ook goed bij de werkwijze van het Ombudsteam.

Het Ombudsteam bestaat uit een tiental vrijwilligers, die expertise hebben op vele gebieden van sociale ondersteuning. Als vrijwilligers en mede-Almeerder willen wij naast de bewoners gaan staan die hulp zoeken. Samen hulp of uitwegen zoeken kan helpen en deuren openen. 

In het Meldpunt willen wij ook kennis nemen van problemen in de schuldhulpverlening, ook als u zelf (met veel moeite) oplossingen heeft gevonden. Want van uw oplossingen kunnen wij en andere Almeerders ook leren.

 

 

U kunt het Ombudsteam RoodGroen bereiken via

het telefoonnummer: 06-25083718

of het email-adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.